Mikä opiskelijalähettiläs?

Jyväskylän yliopiston opiskelijalähettiläät ovat opiskelijoita, jotka levittävät tietoa yliopisto-opiskelusta. Lähettiläät vierailevat oppilaitoksissa, esittelevät yliopistoa opiskelusta kiinnostuneille ja toimivat aktiivisesti netissä. Meitä on 18 eri alojen opiskelijaa, ja jokainen edustaa omaa tiedekuntaansa, laitostaan ja oppiainettaan. Minä olen humanistisesta tiedekunnasta ja edustan kielten laitosta ja erityisesti omaa pääainettani suomen kieltä. There are also 6 student ambassadors representing international courses and degree programmes.

Keväällä 2011 alkaneen opiskelijalähettilästoiminnan tarkoituksena on esitellä yliopistomme opiskelumahdollisuuksia kaikille kiinnostuneille. Meiltä opiskelijalähettiläiltä voi kysyä kaikkea opiskeluun ja opiskelijaelämään liittyvää. Toimimme eräänlaisina yliopiston puhelinvaihteina: osaamme ohjata tiedustelijat eteenpäin ja neuvoa, keneltä tai mistä kannattaa kysyä tarkempaa tietoa, jos omat vastauksemme eivät riitä.

Tässä blogissa kerron opiskelustani ja opiskelijan arjesta. Voit esittää minulle kysymyksiä kommentoimalla blogitekstejä, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen heli.m.hamalainen(ät)jyu.fi tai ottamalla yhteyttä Facebook-sivuni kautta.

Muokkaus 27.12.2013:
En enää työskentele opiskelijalähettiläänä (Kiitos JY 4/2011–9/2013). Nykyiset lähettiläät tavoitat kätevimmin heidän yhteiseltä Facebook-sivultaan. Lähettiläät vastaavat opiskelua ja opiskelijaelämää koskeviin kysymyksiisi mahdollisimman nopeasti. Kirjoita rohkeasti ja kysy mitä vain haluat!